Naslovna > Novosti & događaji

 

Novosti & događaji

18.01.2016.

Prikaz ShipExporera kao generatora Virtualne stvarnosti na PMF, Zagreb

Djelatnici USCS-a Gordan Šikić i Marin Bistričić su u četvrtak, 14.
siječnja održali predavanje na temu "STEREO 3D PRESENTATION OF SHIP STRUCTURES USING LOW COST HARDWARE".

U okviru pripreme za buduće projekte CEKOM-a (Centra Kompetencije) za brodogradnju, a u suradnji s Odjelom brodogradnje s FSB-a, te Odjelima za diferencijalne jednadžbe, numeričku analizu i numeričku matematiku PMF-a, održana je prezentacija ShipExplorera u prostorima PMF-a, na kojoj je prikazana i analizirana mogućnost Stereo 3D prikaza našeg sustava.

Također je prikazana i mogućnost virtualne šetnje unutar broda, korištenjem paradigme"Virtualne Stvarnosti", upotrebom programskog sustava ShipExplorer, i "Oculus Rift"-a.

Kvalitetom same prezentacije, te analizom pristupa rješavanju problema, sinteze algoritama i njihovom implementacijom u programskom sustavu ShipExplorer, još jednom je potvrđeno da se nalazimo u samom vrhu u primjeni modernih tehnologija u brodogradnji.


 


05.11.2015.

USCS na ICCAS 2015

Na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji ICCAS 2015 (International Conference on Computer Applications in Shipbuilding) u Bremenu, Njemačka, djelatnik USCS-a Gordan Šikić prezentirao je rad na temu "Stereoskopski 3D prikaz brodskih konstrukcija korištenjem pristupačnog hardvera" autora Gordana Šikića i Marina Bistričića.

ICCAS je vodeća svjetska konferencija s temom korištenja računala u brodogradnji, i našim učešćem baziranim na alatima kreiranum unutar USCS/ULJANIK svrstali smo se uz bok s vodećim sustavima tog tipa.


 

28.05.2011.

USCS na ICCAS 2011

Na ovogodišnjoj međunarodnoj konferenciji ICCAS 2011 (International Conference on Computer Applications in Shipbuilding) koja je od 20. do 23. rujna održana u Trstu Gordan Šikić iz USCS-a prezentirao je članak pod nazivom "DEVELOPMENT OF INTERACTIVE TOOL FOR PAINT QUANTITY ESTIMATION OF SHIP STRUCTURES" autora G. Šikića, M. Bistričića i D. Perkovića, o TRIDENT Painting modulu za podršku procesu bojanja broda, odnosno rješenjem proračuna površina bojenja i planiranje potrebnih količina premaza.


Uz predstavnike iz USCS-a koji su prvi put sudjelovali kao aktivni sudionici s člankom, na konferenciji je sudjelovalo više od stotinu učesnika iz svih vodećih svjetskih organizacija i kompanija s područja brodogradnje.

U nastavku je kratki sažetak članka:

"The correct estimation of painting area is very important since it is a basis for material specification, resources planning and allocation and price estimation. Therefore, a new application has been designed, that allows quick and reliable estimation of painting areas, as well as paint quantity. One of the application's main goals is to allow easy definition of complex spaces comprised of hull structure and corresponding equipment, leading to fast and reliable paint area calculation. The application uses data obtained from various CAD systems, exported with appropriate XML schema."

Više informacija o ICCAS 2011 konferenciji možete pronaći ovdje .


07.10.2010.

USCS na SORTI 2010

Nova postignuća u razvoju sustava TRIDENT biti će prikazana na simpoziju SORTA 2010 u Lumbardi na otoku Korčuli.

Više o simpoziju SORTA 2011 možete pronaći ovdje .
31.03.2010.

TRIDENT Painting

painting

U upotrebi je novi TRIDENT modul za procjenu površine bojanja i količine boje za strukturu trupa broda.

Odjelu Bojenja broda od iznimne su važnosti površine brodskih prostora jer je to osnova za specificiranje materijala za rad (količina boje i sačme), vremena trajanja AKZ radova te cijene
samog rada. Zato je, u suradnji s Odjelom Bojenja broda Brodogradilišta Uljanik, osmišljena i izrađena aplikacija koja omogućava brzu i točnu procjenu površina bojenja i količine boje
potrebne za bojenje broda. Jedan od ciljeva je bio da se primjenom jednostavnih vizualnih operacija omogući definiranje kompleksnih prostora, a time i izračun njihovih površina.

 09.03.2009.

Oracle UCM - Uljanik Tehnička dokumentacija

ucm

Sustav praćenja Tehničke dokumentacije Oracle Universal Content Management (UCM) otvoren je za uporabu krajnjim korisnicima Brodogradilišta Uljanik.

Sustav omogućuje upravljanje raznim nestrukturiranim sadržajima i informacijama kojima se u različitim formatima koriste korisnici, a koji kao takvi nisu pogodni za rad jer su u pravilu teško dostupni, iziskuju velike troškove dostave i tiskanja, nepouzdani su nesigurni te je takav sadržaj uglavnom nepotrebno dupliran što stvara probleme prilikom čuvanja takvog sadržaja.


Uljanik IRI i USCS prihvatili su se implementacije i prilagodbe UCM sustava te razvoja rješenja kako bi u konačnici smanjili vrijeme i troškove odvijanja poslovnih procesa, dokumentaciju potrebnu za odvijanje poslovnih procesa učinili dostupnijom, modernizirali informacijsku tehnologiju za efikasnije upravljanje nestrukturiranim sadržajima i sveukupnom arhivskom građom te na koncu povećali informacijsku pismenost i sigurnost.

Sustav UCM omogućuje korisnicima dostup do podataka o evidentiranom sadržaju i podacima o njegovim imateljima i stvarateljima. Moguće je upravljati pohranom sadržaja uz osiguranje jednoznačne identifikacije pohranjenog digitalnog sadržaja i transparentnost pristupa tom sadržaju. Sustav je u potpunosti siguran, standardiziran i utemeljen na međunarodnim standardima upravljanja digitalnim sadržajem s ciljem osiguravanja cjelovitosti, neporecivosti i autentičnosti sadržaja. Kao zanimljivost valja istaknuti da je UCM na Oracle bazi nedavno implementirao i koristi Hrvatski državni arhiv za upravljanje arhivskom građom.15.10.2008.

USCS na HrOUG 2008

hroug2008

Rezultati pilot projekta Oracle UCM - Uljanik Tehnička dokumentacija predstavljeni su na konferenciji Oracle korisnika HrOUG 2008. Link na prezentaciju

 20.05.2008.

The Naval Architect article about the IMPROVE project

USCS is participating in EU sponsored project IMPROVE. IMPROVE is a three-year research project which started on the 1st October 2006. The project is supported by the European Commission under the Growth Programme of the 6th Framework Programme.


In the April issue of The Naval Architect magazine published by The Royal Institution of Naval Architects (RINA) there is the complete article of the IMPROVE project. (You can download it here, credits: The Royal Institution of Naval Architects.) IMPROVE Press Release15.01.2007.

TRIDENT@CADDS5i R14

 

TRIDENT integrated with R14 version of CADDS5i system and operative on Sun Solaris 10 OS.


01.12.2006.

NESTING 4.0

A new version of TRIDENT module for nesting of plates and profiles is released.


15.10.2006.

USCS - IMPROVE partner

USCS is participating in EU sponsored project IMPROVE. IMPROVE is a three-year research project which started on the 1st October
2006. The project is supported by the European Commission under the Growth Programme of the 6th Framework Programme.


The main objective of the IMPROVE project is to develop three new ship generations in an integrated multiple criteria decision making environment by using the advanced design synthesis and analysis techniques at the earliest stage of the design process, which innovatively considers structure, production, operational aspects, performance, and safety criteria on a concurrent basis. The product types focused on this project are new generations of LNG gas carriers and chemical tankers, and an innovative concept of a large Ro-Pax vessel. Download IMPROVE Press Release here.

More about IMPROVE project ... 

25.10.2004.

USCS na SORTI 2004

Najnovija postignuća u razvoju CADDS/TRIDENT sustava prikazana su na simpoziju SORTA 2004, održanom na Plitvicama, od 21. do 23. listopada 2004. godine.

Tvrtka USCS bila je jedan od sponzora simpozija, a na samom događaju bila je prisutna s izložbenim štandom, člankom i izlaganjem.

Stranice posvećene simpoziju ...


21.03.2004.

USCS - 10 years

USCS is celebrating the 10th anniversary.


26.01.2004.

TRIDENT FEM modeler

The work on the development of FEM modeler module, in collaboration with the Zagreb Faculty of Naval Architecture and Mechanical Engineering has started.

More about TRIDENT FEM modeler ...

 

24.11.2003.

40 years of IT technology in Uljanik

U povodu obljetnice 40 godina informatičke djelatnosti u Uljaniku, danas je na Poslovnom savjetu organiziran prijem predstavnika informatičara, onih koji su sudjelovali u počecima te djelatnosti i onih koji su je razvijali i doveli do današnje zavidne razine.

Vrlo zanimljiva prezentacija koju su pripremili i predoeili voditelji projekta Jelena Vojinović-Terlević (Uljanik IRI) i Milan Milanović (USCS), podsjetila je na slijed značajnijih informatičkih godina te istakla dostignuća s posebnim osvrtom na integrirani informacijski sustav Burin te na CADDS/TRIDENT sustav.

U prigodnici događaja Enco Vitasović, direktor USCS-a, uručio je poklone "za sjećanje" Mariju Buršiću, Rafaelu Varešku, Bojanu Vuku te Dor?u Sinkoviću koji više ne rade u Uljaniku, no koji su idejama i znanjem pridonijeli današnjim postignućima.

Čestitke u povodu obljetnice uputio je predsjednik Uprave Karlo Radolović. Istakao je da ga je posebno dojmilo što su zavidnu razinu informatieke djelatnosti u Uljaniku stvorili naši ljudi, naš kadar. On je siguran - rekao je dalje - da ae se taj kadar umješno nositi i s daljnjim izazovima, tj. prilagoditi se novim potrebama koje ae proizlaziti iz sve širih privatizacijskih procesa. Predsjednik Nadzornog odbora društva Uljanik IRI Emil Kožljan istaknuo je vezu menadžment-informatičari u kojoj prvi ističu što žele a drugi razrađuju kako doći do cilja.

Na kraju prigodnog druženja uprava društava Grupe Uljanik i informatičara, Veljko Grbac, direktor IRI-ja, iskazao je zahvalnost menadžmentu na poticaju i razumijevanju informatieke djelatnosti. Bez njihove podrške - kako je rekao - ne bi bilo ni današnjih informatiekih dostignuaa u Uljaniku.

More about 40 years of IT technology...

 

18.11.2002.

USCS at SORTA 2002

The newest achievements in the development of the TRIDENT software package was presented at the SORTA 2002 symposium, held in Trogir, Croatia, on November, 14th, 2002.

 

 

14.10.2002.

Uljanik Shipyard goes live with MARS

On 14th October 2002 Uljanik Shipyard started to use MARS in their production environment. The MARS system (by Logimatic) is a ready-made Material and Production Control System based entirely on the most recent Oracle technology, dedicated to project-oriented industry such as shipbuilding industry. It is currently being utilized by more than 40 shipyards world-wide, including some of the world's largest.

Based on standard MARS 5.2 API's, USCS staff developed comprehensive interfaces between the CADDS 5i - TRIDENT system and the MARS system.

 

 

Nove TRIDENT brošure

Preuzmite najnovije brošure i saznajte više o TRIDENT-u i njegovom NESTING modulu.

 

Postojeći korisnik?

Preuzmite "Što je novo?" ili korisničke priručnike za razne TRIDENT module. Priručnici

Send mail to webmaster@uscs.hr with questions or comments about this web site. Last modified: January 29, 2016
Copyright 2002-2010 USCS d.o.o.